Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
مدال افتخار آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان به پاس سال‌ها تلاش مؤثر و ارایه دستاورد مطالعاتی مهم در زمینه سرطان، به پروفسور رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت اعطا شد.

به گزارش همشهري آنلاين به نقل از وبدا، آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان، آژانس تخصصی سازمان بهداشت جهانی است که مقر آن در فرانسه قرار دارد و فعالیت خود را از سال 1965 با مأموریت تحقیقات گسترده درباره سرطان و نیز ترویج همکاری‌های بین‌المللی در این زمینه آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدال افتخار آژانس تحقیقات سرطان به دانشمندانی اعطا می‌شود که تحقیقات آنها سهم قابل توجهی در درک جهانی از اپیدمیولوژی سرطان‌، شناسایی عوامل ایجاد آن، پیشگیری و کمک به کاهش بار این بیماری فزاینده داشته باشد.

این دانشمند ایرانی، برای نخستین بار در جهان ثابت کرد که مصرف تریاک موجب ایجاد انواع سرطان می‌شود. همچنین مصرف نوشیدنی‌های داغ نقش بسیار مهمی در ایجاد سرطان مری دارد.

دستاورد تحقیقاتی دکتر ملک‌زاده در زمینه تأثیر مصرف نوشیدنی‌های داغ بر ایجاد سرطان مری، توسط آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی ثبت شده است و دیگر دستاورد مطالعات وی تحت عنوان «سرطان‌زایی تریاک» در فهرست آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان برای ثبت قرار دارد.

مراسم اعطای مدال افتخار تحقیقات سرطان به دکتر ملک‌زاده، روز سه شنبه 19 دی ماه مصادف با 9 ژانویه ۲۰۱۸، با سخنان کریستوفر وایلد، رییس آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان و با حضور دانشمندان، محققان و سرطانشناسان برجسته دنیا، در مقر آژانس برگزار شد.

دکتر ملک‌زاده، پیش از دریافت مدال افتخار آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان، یازدهمین سخنرانی «ریچارد دال» را ارایه کرد.

آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان از سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۳ همزمان با اعطای مدال افتخار تحقیقات سرطان به برندگان، سخنرانی «ریچارد دال» استاد دانشگاه آکسفورد و دانشمند فقیدی که موفق به شناسایی ارتباط مصرف سیگار و سرطان ریه شد را برگزار کرده است.

دکتر ملک‌زاده،  مجری بزرگترین مطالعه کوهورت خاورمیانه و شمال آفریقا در ایران در سخنرانی خود، به تشریح نتایج این مطالعه که یکی از دستاوردهای مهم آن اثبات «سرطانزایی تریاک» بوده است پرداخت و گفت: استفاده از مواد مخدر، در حال حاضر، یک مشکل بهداشتی عمده در بسیاری از نقاط جهان است. به طوری که بیش از ۳۲ میلیون نفر از ترکیبات مواد مخدر استفاده می‌کنند.

وی افزود: تولید جهانی تریاک به بالاترین سطح خود در ۲۰۱۴ رسید که عمدتا به علت افزایش کشت خشخاش در افغانستان بوده است و این درحالی است که دستیابی به مطالعاتی با داده های معتبر درباره «مصرف طولانی مدت مواد مخدر» چالش برانگیز است.

دکتر ملک‌زاده تصریح کرد: فقدان مطالعات دقیق درباره «مصرف طولانی مدت» ترکیبات مواد مخدر، منجر به کمبود مطالعات اپیدمیولوژیک آینده نگر می‌شود؛ مطالعاتی که می‌توانند تاثیرات مصرف درازمدت این ترکیبات را بر بیماری‌های قلبی عروقی و انواع سرطان ارزیابی کنند و این در حالی است که اغلب مطالعات منتشر شده اخیر در این زمینه، مطالعات موردی گذشته نگر بوده است.

معاون تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت، مطالعه بزرگ کوهورت در شمال شرق ایران (گلستان) که دارای بیشترین شیوع سرطان مری در جهان است را تنها مطالعه ای دانست که اطلاعات دقیق و معتبری درباره تعداد زیادی از افرادی که ترکیبات مواد مخدر را در «طولانی مدت» مصرف کرده اند، ارائه می‌دهد.

وی گفت: مصرف تریاک در شمال شرق ایران، عمدتا با اهداف تفریحی، مشابه مصرف الکل در کشورهای غربی انجام می‌شود و امکان ارائه اطلاعات معتبر از جمعیت عمومی و نه جمعیتی خاص را فراهم می‌آورد.

دکتر ملک‌زاده، با اشاره به نتایج حاصل از سالها بررسی و پیگیری ۵۰ هزار و ۴۵ نفر شرکت کننده در مطالعه بزرگ کوهورت گلستان، گفت: بر پایه نتایج این مطالعه که با توجه به شاخصهای جنس، سن، مصرف دخانیات، مصرف الکل، سطح سواد و میزان درآمد به دست آمده است، ۱۷ درصد شرکت کنندگان شامل ۸ هزار و ۴۸۷ نفر، مصرف دائمی تریاک را گزارش کردند.

وی افزود: از میان بیش از ۵۰ هزار شرکت کننده تحت مطالعه، ۶ هزار و ۴۶۶ نفر تا کنون فوت کرده اند و نتایج بررسی علل مرگ افراد فوت شده نشان داد که مصرف تریاک با افزایش میزان خطر مرگ و میر ناشی از کلیه علل مرگ در ارتباط است.

به گفته این سرطان شناس برجسته ایرانی، دیگر نتایج بررسی علل مرگ فوت شوندگان در مطالعه بزرگ کوهورت گلستان حاکی از آن است که مصرف ترکیبات مواد مخدر بویژه تریاک، با افزایش خطر مرگ بر اثر بیماری ایسکمیک قلبی، به میزان ۹۲ درصد، بیماری‌های ریوی ۵۹ درصد، سرطان مری ۴۷ درصد، سرطان معده ۴۴ درصد، سکته مغزی ۴۱ درصد و سایر سرطان‌ها شامل مثانه، حنجره، لوزالمعده در ارتباط است و این یافته‌ها به شدت این ارتباط را تایید می‌کنند.

فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد در ادامه به این یافته مهم مطالعه کوهورت گلستان اشاره کرد که ارتباط مصرف تریاک با مرگ و میر، بسیار قوی‌تر از ارتباط مصرف سیگار با مرگ و میر است و این ارتباط در مطالعه کوهورت گلستان، از نظر آماری معنی دار بوده است.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران، با یادآوری ۳۳ هزار مرگ ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر در «کوتاه مدت»، طی سال ۲۰۱۵ در ایالات متحده آمریکا، گفت: میزان مرگ و میر واقعی ناشی از مصرف «طولانی مدت» مواد مخدر می‌تواند بطور قابل توجهی بیشتر از این آمار باشد زیرا علاوه بر «مصرف بیش از حد»، «مصرف طولانی مدت مواد مخدر» نیز موجب ایجاد سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و سایر بیماری‌های مزمن خواهد شد.

دکتر ملک نتایج حاصل از مطالعه بزرگ کوهورت گلستان که دارای شرکت‌کنندگان بسیار (بیش از ۵۰ هزار نفر) بوده است را با یافته‌های تعداد زیادی از مطالعات مورد - شاهدی، همسو دانست و گفت: این نتایج نشان می‌دهد که بار مرگ ناشی از مصرف «طولانی مدت» مواد مخدر ممکن است بالاتر از برآوردهای فعلی باشد.

در همین زمینه: ضرورت توسعه همکاری‌های مشترک دو کشور در حوزه سلامت، تحقیقات و فناوری

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۳۰۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!

 
به گزارش تابناک به نقل از نوریج، نتایج یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه تورنتو،  مشخص کرد که چگونه علاقه افراد به قهوه، همراه با ترکیب ژنتیکی آنها می‌تواند بر سلامت کلیه‌ها تاثیر داشته باشد.

تاثیر قهوه بر سلامتی همیشه موضوع بحث بوده است. مطالعات قبلی تصاویر متناقضی را ترسیم کرده‌اند، با برخی هشدارها درباره اثرات مضر کافئین بر سلامت کلیه‌ها، در حالی که برخی دیگر مزایای محافظتی آن را پیشنهاد می‌کنند.

با این حال، این تحقیق جدید ملاحظاتی را مطرح کرده که تعامل بین مصرف کافئین و ژنتیک نام گرفته است.

این مطالعه با تمرکز بر افرادی که روزانه سه فنجان یا بیشتر قهوه مصرف می کنند، معادل حدود 300 میلی‌گرم اسپرسو، نقش مهمی را که ژن‌های ما در نتایج سلامت ایفا می‌کنند، شرح می‌دهد.

نکته قابل توجه، در جاهایی مانند کانادا و ایالات متحده، میزان مصرف روزانه کافئین توصیه شده برای بزرگسالان به 400 میلی گرم محدود شده است.

در مطالعه جدید مسئله ژنتیک افراد و میزان متابولیسم کافئین در بدن مطرح شده و ثابت شده که میزان تجزیه و متابولیسم مواد موجود در قهوه در افراد متفاوت است و باید به میزان آن توجه کرد.  

امروزه، با در دسترس بودن آزمایش‌های ژنتیکی برای تغییراتی مانند ژن CYP1A2، افراد می‌توانند توصیه‌های شخصی در مورد مصرف کافئین خود و پیامدهای بالقوه آن برای سلامتی دریافت کنند.

محققان با بررسی شاخص‌های سلامت کلیه‌ها مانند آلبومینوری، هایپرفیلتراسیون و فشار خون دریافتند که متابولیسم‌های کندی که قهوه مصرف می‌کنند با خطر بیشتری برای مشکلات کلیوی روبرو هستند.

این مطالعه با سرپرستی احمد السوهمی استاد دانشگاه تورنتو  در مجله پزشکی JAMA Network  منتشر شد، که نشان می‌دهد که تاثیر انتخاب‌های غذایی ما، مانند مصرف قهوه، میان همه مردم جهان مشترک نیست، بلکه عمیقاً شخصی است و تحت تاثیر ژنتیک است.

درک استعدادهای ژنتیکی ما می‌تواند منجر به انتخاب‌های سبک زندگی سالم‌تر شود که به طور خاص برای نیازهای فردی ما طراحی شده است و راه را برای تصمیم‌گیری‌های آگاهانه‌تر و موثرتر تغذیه هموار می‌کند.

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۲ تن انواع مواد مخدر در لرستان
  • فیلم/ حجاج این اقلام را به فرودگاه نبرند
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • عملیات پلیس علیه مواد مخدر در کیش
  • قابل توجه مسافران حج؛ ورود این موارد به خاک عربستان ممنوع است
  • فواید نوشیدن چای که باورتان نمی‌شود
  • نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود
  • اعطای جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • سوداگران مرگ در دام پلیس لرستان